MENU

STEYR HYBRIDE AANDRIJVING KONZEPT
TOP-EFFICIENTIE AHEAD

STEYR heeft de laatste fase in zijn 'KONZEPT'-ontwikkeling onthuld, met de vrijgave van details over het hybride aandrijflijn Konzept na de presentatie van de originele 'KONZEPT'-tractor op Agritechnica 2019.

De hybride aandrijflijn Konzept is gemaakt op basis van de diesel/elektrische hybride kennis die is opgedaan na de ontwikkeling van de STEYR KONZEPT-tractor.

Het laat zien waar we naartoe gaan, met name wat betreft transmissies en functies die in de toekomst hun weg naar tractoren kunnen vinden: precies zoals STEYR heeft gedaan gedurende zijn 75-jarige geschiedenis.

DE VOORDELEN VAN ELEKTRISCH AANDRIJFSYSTEEM


​​Een belangrijk onderzoeksfocus lag op de voordelen van elektrische aandrijfsystemen met het potentieel om een ​​lichtgewicht tractor met hoog vermogen aan te drijven met een brandstofbesparing van gemiddeld 8%. Deze voordelen betekenen ook nieuwe niveaus van rijervaring en prestaties.

Het vergemakkelijkt de terugkeer naar de hoogste rijsnelheid, die we nu tot 25% sneller kunnen bereiken dan met een conventionele transmissie. Het is ook veel efficiënter om bij het bergop rijden zoveel mogelijk van zijn maximale rijsnelheid te behouden. Dit wordt voornamelijk gedreven door het toepassen van supercondensatortechnologie, waardoor we het vermogen van de tractor kunnen verhogen wanneer er meer vraag is. Hetzelfde geldt bij het werken in het veld met werktuigen om piekbelastingen op te vangen bij toepassingen met hoge trekkracht.​​

GEAVANCEERDE FUNCTIES, VERBETERDE VOORDELEN


VERMINDERDE DRAAISTRAAL – SNELLER DRAAIEN
In vergelijking met een conventionele tractor met dezelfde wielbasis en dezelfde banden, wordt de draaicirkel met ongeveer 1,5 meter verminderd, wat vooral gunstig is bij het keren op de kopakker.

ELEKTRISCH VERMOGEN VOOR WERKTUIGEN – MEER PRODUCTIVITEIT
Door elektrisch vermogen op de wielen van het werktuig over te brengen, kan de combinatie van trekker en werktuig als geheel extra tractie krijgen en kan er mogelijk een groter werktuig worden gebruikt dan anders mogelijk zou zijn met het formaat van de trekker.

EFFICIENTE AANDRIJVING - GEMINIMALISEERDE SLIP VAN DE VOORAS
Met de differentiële koppelvectoring voor/achter kunnen we het koppel naar behoefte naar voren of naar achteren sturen en beide assen optimaal laten werken. Dit betekent dat we een variabel, on-demand vierwielaandrijving-systeem hebben gecreëerd.
Dit minimaliseert het gebruikelijke slippen van de vooras bij een conventionele tractor die werkt met een grondbewerking werktuig - en als resultaat vermindert het het brandstofverbruik en de bodemschade.

REMVERTRAGER – MAXIMALE VEILIGHEID EN VERMINDERDE REMSLIJTAGE
Het stelt de tractor in staat om een ​​constante snelheid aan te houden bij het afdalen. Sterker nog, de remvertrager, in combinatie met S-Brake, kan de rembehoefte aanzienlijk verminderen, zelfs bij een zware belading van een aanhanger.
​Voordelen zijn onder meer verminderde remslijtage en verbeterde veiligheid. Verder wordt de remvertrager gebruikt om de eerder genoemde supercondensatoren op te laden.

​​


STEYR HYBRIDE AANDRIJVING KONZEPT

EVOLUTIE DOOR INNOVATIE

Dealer zoeken