MENU

Motoren

Motoren die een maximaal vermogen leveren en tegelijkertijd het brandstofverbruik, de uitstoot en kosten verlagen.

De HI-eSCR-technologie van STEYR-motoren biedt meer vermogen en minder brandstofverbruik voor fase IV emissieniveau. Kosteneffectieve, productieve en gemakkelijke werking dankzij een innovatief motorconcept, het selectieve katalytische reductiesysteem (SCR)-technologie en S-Tronic.
 
STEYR-motoren leveren een hoger koppel dan de concurrentie.
 
STEYR-motoren leveren de beste brandstofefficiëntie in de markt: voor € 1,00 adblue bespaart u € 7,00 brandstof!
 
De SCR-technologie laat de motor ademen dankzij een beter koelpakket.
Koel lopen en stil, SCR is een nabehandelingssysteem voor de uitlaatgassen van de motor, dat in het uitlaatsysteem buiten de motor werkt. Een SCR belemmert de motorprestaties niet, maar verbetert deze zelfs.
De selectieve katalytische reductie (SCR)-technologie van STEYR verbetert:

  • Brandstofverbruik
  • Vermogen
  • Reactie van de motor
 
STEYR Ecotech: de technologie van morgen nu al beschikbaar.

Productiviteit

STEYR-motoren leveren een hoger koppel dan de concurrentie.

Een STEYR-trekker is uitgerust met vele functies die de capaciteit van de trekker verhogen; automatische verlaging van het motortoerental, het actieve vermogensmanagement, S‐tronic of Ecotronic. Het motorvermogensmanagement stelt hetzij bij aftakaswerk of tijdens wegtransport, afhankelijk van het betreffende model, tot wel 31 pk extra motorvermogen ter beschikking. Dit betekent een vermogenstoename tot wel 15%! Door eenvoudigweg het motortoerental te verlagen tot 1.900 omw./min. kan nog eens 10% aan extra vermogen worden gewonnen. De intelligente techniek van de S‐tronic regelt het motor/transmissiemanagement en past het gehele aandrijfsysteem aan aan de actuele bedrijfsstatus.

Comfort

De cabine van een STEYR-trekker maakt de bediening eenvoudig. In de cabine zijn de bedieningselementen zowel ergonomisch als overzichtelijk geplaatst en zijn de Ecotech-functies voor de bestuurder op uiterst comfortabele wijze geïntegreerd. De ergonomisch vormgegeven Multicontroller en het intuïtieve bedieningspaneel ICP zijn op gebruiksvriendelijke wijze geïntegreerd in de rechter armsteun van de bestuur-dersstoel. Doordat de toetsen optimaal verlicht zijn, is de Multicontroller ook 's nachts zonder problemen te bedienen. Via het intuïtieve bedieningspaneel kunnen belangrijke trekkerfuncties op eenvoudige wijze worden bediend.

Efficiëntie

Deze toename van de productiviteit gaat echter niet ten koste van de efficiëntie. De SCR-technologie biedt een duidelijk voordeel wat betreft productiviteit, terwijl het tegelijkertijd zorgt voor een daling van de bedrijfskosten. Dankzij de SCR‐technologie neemt het brandstofverbruik af met gemiddeld 10%, terwijl tot wel 14% meer vermogen ter beschikking staat. Daarbij voldoen de motoren ook nog eens aan de strenge emissienorm Fase IIIB, waardoor ze schoon zijn en bovendien zacht voor het milieu.

STEYR heeft het onovertroffen voordeel van een samenwerking met een van de grootste en meest geavanceerde motorproducenten in de industrie: FPT Industrial.
 
STEYR FPT-motoren met hoog vermogen voldoen niet alleen aan Fase IV van de emissienormen, maar hebben ook een brandstofverbruik dat gemiddeld 10% lager is dan van equivalente modellen die voldoen aan fase IIIa.
 
STEYR FPT-motoren bieden in combinatie met de SCR-technologie een toonaangevende serie Fase IV-motoren met hoog vermogen.

Wij dragen zorg voor het milieu. Elke dag weer.

Wij zijn van mening dat dit de enige manier is om een echte duurzame groei te bereiken.

De HI-ESCR nabehandelingssysteem kan met behulp van een katalysator NOx omzetten in stikstof (N2) en water (H2O), dankzij de chemische reactie met een water-ureumoplossing. Uiteindelijk elimineert de geïntegreerde CUC ook de overgebleven ammoniak (NH3). Het resultaat is een reductie van NOx hoger dan 95%.

Dealer zoeken