MENU

Elektronische fronthefinrichting

Met de regeling van de oplegdruk, voor het veilig maaien op steile hellingen en een beter maairesultaat

Met de elektronische fronthefinrichting (EFH) hebt u het optimale systeem met elektronische ontlasting voor frontwerktuigen. De oplegdruk wordt in de stand omlaag constant gehouden en kan door de bestuurder, indien nodig, individueel worden geregeld. D.w.z.: betere bediening van werktuigen aan de voorkant, zoals maaiborden, frontpakkers enz.

STANDAARD FRONTHEFINRICHTING

Het totale gewicht van de fronthefinrichting rust op de glij-platen. De hoge druk op de bodem vermindert de kwaliteit van het gras en ontziet de bodem niet.

EFH ELEKTRONISCHE FRONTHEFINRICHTING

De belastingssensor van de EFH-regelklep bepaalt de door het frontwerktuig uitgeoefende oplegdruk. Daardoor kan de bestuurder vanuit de cabine wijzigingen van de oplegdruk uitvoeren. Minder oplegdruk van het maaiwerktuig betekent betere maairesultaten en ontziening van de bodem. De instelbare belasting op de vooras maakt het sturen van de tractor gemakkelijker en verhoogt de veiligheid op hellingen.

STANDAARD FRONTHEFINRICHTING

Bij een standaard fronthefinrichting is de hoogte van het frontwerktuig gefixeerd op de positie van de voorwielen. De voorwielen bereiken oneffenheden van het terrein pas na het aankoppelen van het werktuig. Daarom stijgt eerst de door het aangekoppelde werktuig uitgeoefende oplegdruk, terwijl de druk van de wielen minder wordt. Dit leidt tot schade aan de graszode en tot vervuiling van het maaigoed met aarde.

EFH ELEKTRONISCHE FRONTHEFINRICHTING

De belastingssensor bepaalt automatisch wijzigingen van de oplegdruk, die door aangekoppelde werktuigen bij oneffenheden wordt uitgeoefend en heft overeenkomstig het werktuig omhoog of laat het zakken, om de druk constant te houden. De resultaten zijn een betere graskwaliteit, ontziening van de bodem, geoptimaliseerde stuureigenschappen en meer comfort voor de bestuurder.

Dealer zoeken