MENU

CVT TRANSMISSIE

U ZULT NIETS ANDERS MEER WILLEN
Met de CVT (Continu Variabele Transmissie) bent u altijd verzekerd van een soepele werking. Een intelligent samenspel van hydraulische en mechanische krachten zorgt voor zuinigheid zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties.

STEYR presenteert de eerste trekkers met een traploze transmissie (CVT) in 1999. In deze trekkers worden de motor en de transmissie lastafhankelijk geregeld door de S-tronic. De bediening verloopt zeer eenvoudig via de Multicontroller of het rijpedaal (parallelle bediening). Daarnaast fuseren New Holland en Case Corporation in november 1999 tot CNH Global N.V. Hiermee maakt Steyr nu deel uit van een van 's werelds grootste fabrikanten van landbouwwerktuigen.
 
STEYR brengt in dit jaar 2000 de eerste trekkers uit het 120 tot 170 pk-segment op de markt, die zijn voorzien van een traploze transmissie (CVT). Met hun revolutionaire techniek zetten zij tot de dag van vandaag de toon in de hogere vermogensklassen.
 
STEYR heeft CVT ontwikkeld om efficiënt te zijn, ongeacht de omstandigheden, of u nu hard op het veld of in transport werkt. CVT is ontworpen om te werken met de meest optimale brandstofefficiëntie; derhalve bereikt u de kruissnelheid op het laagst mogelijke motortoerental. Daardoor bespaart u niet alleen transportkosten maar wordt ook uw vermoeidheid verminderd, dankzij de aanzienlijk lagere geluidsniveaus in de cabine.

MOEITELOOS EN TRAPLOOS

De CVT bedieningslogica regelt naargelang de vraag de juiste respons van de transmissie. Deze kan voor het rijpedaal in 3 trappen worden ingesteld. Bij gebruik van aanhangers zorgt hij, samen met de anti-schaar functie, voor meer veiligheid bij het afremmen, om te voorkomen dat de aanhanger de tractor wegduwt. Zo wordt het complete aandrijfsysteem altijd optimaal aan de bedrijfssituatie aangepast.

EFFICIËNTE VERMOGENSOVERBRENGING

De robuuste transmissie met dubbele koppeling technologie garandeert een excellente vermogensoverbrenging. Werken zonder trekkrachtonderbrekingen betekent een verbeterde versnelling en ook een vermindering van het brandstofverbruik.

ZUINIG EN COMFORTABEL

De overbrengingsverhouding wordt automatisch aan de gewenste rijsnelheid aangepast en het motortoerental blijft altijd in het optimale bereik. Ook dat spaart brandstof.

Dealer zoeken