MENU
St. Valentin · 30 juli 2021

NIEUWE CABINE, BEDIENINGSELEMENTEN EN CONNECTIVITEIT VOOR DE TWEEDE GENERATIE STEYR® TERRUS CVT

Drie modellen van het paradepaardje van de STEYR®-serie zijn grondig opnieuw vormgegeven / Omvangrijke revisies inclusief een nieuwe cabine / Twee nieuwe optiepakketten / Volledig nieuw interieur met nieuwe Multicontroller III-armleuning, configureerbare bedieningselementen, Infomat 1200 monitor, tablet instrumentatie / Full S-Fleet draadloos connectiviteitspakket biedt een directe gegevensoverdracht en externe bewaking /

​​Met een fris ontwerp, gewijzigde vormgeving, goed doordachte bedieningslementen en een geavanceerde connectiviteitstechnologie, is er nu een nieuwe generatie Terrus CVT-tractoren die boven de STEYR-lijn uitsteken. De start van de nieuwe 250-300 pk serie kenmerkt het voortdurend streven van het merk om modellen van de hoogste kwaliteit, comfort en technologie te ontwikkelen, om de landbouwwerkzaamheden gemakkelijker, efficiënter en productiever te maken.

Zoals bij de vorige serie, geïntroduceerd in 2015, bestaat de Terrus CVT-lijn, – gebouwd in de fabriek in St. Valentin, Oostenrijk, – uit drie modellen (250/270/300 pk nominale vermogen), allemaal aangedreven door de STEYR CVT-transmissie. Bovendien zijn vele kenmerken van de tractor uniek voor de nieuwe generatie Terrus CVT. Deze zijn onder andere de nieuwe cabine met een compleet nieuw vormgegeven interieur, inclusief een nieuwe Multicontroller III-armleuning, configureerbare bedieningselementen, Infomat 1200 touchscreenmonitor, tablet motor/transmissie-instrumenten en – voor de eerste keer – het STEYR S-Fleet-telematicasysteem met onmiddellijke tweeweg-gegevensoverdracht.

Vormgeving gecombineerd met essentie

Uiterlijk en vormgeving zijn belangrijke elementen van moderne tractoren en extern toont de nieuwe Terrus CVT de invloed van de 'avantgarde'-ontwerpfilosofie van STEYR, om een premium on-boardervaring te creëren voor een premium tractor. Deze uiterlijken worden ondersteund door kenmerken die vergelijkbaar spraakmakend zijn, gericht op de ervaring en het gebruik van de bestuurder, de bediening van het werktuig en de precisielandbouw, allemaal verbonden en aanpasbaar met verschillende toepassingen en voorkeuren.

Bij het betreden van het nieuwe ingangsgebied in de cabine, treffen bestuurders de belangrijke nieuwe Multicontroller III-armleuning aan. Deze bevat een opnieuw ontworpen multifunctionele Multicontroller-hendel, aanpasbare bedieningselementen inclusief externe klepbladen met ledkleurindicatie – om bestuurders de mogelijkheid te bieden hun Terrus CVT overeenkomstig hun voorkeur in te stellen – en de nieuwe ISOBUS-compatibele Infomat 1200 touchscreenmonitor. De Infomat 1200 met hoge resolutie levert een overzicht van alle tractorfuncties en staat de bediening en optimalisatie van de hydraulische aftakas, de motor en transmissie toe met behulp van het touchscreen, de nieuwe encoder draai-en-druk schijf of sneltoetsen. Daarnaast kan het camerabeelden weergeven om bijvoorbeeld de werktuigen aan de achterkant of het zicht aan de voorkant op kruispunten in de gaten te houden.

Infomat 1200 bevat niet alleen de volgende generatie S-Guide-geleidingsmanagement, maar ook nieuwe S-Fleet-telematicamogelijkheden, en elimineert daarmee de noodzaak voor handmatige/USB gegevensopname/-overdracht. De bedrijfsgegevens van de tractor en het werktuig worden direct en automatisch opgenomen en zijn toegankelijk op de pc van het landbouwbedrijf via het webportaal MySTEYR.com of de mobiele app S-Fleet op het smart device van de manager/eigenaar. Het is ook mogelijk om de locatie van de machines te zien en de prestatie-indicatoren in de gaten te houden, om bijvoorbeeld te observeren wanneer er brandstofvoorraden nodig zijn. Een tweeweg-gegevensoverdracht betekent dat gegevens en instructies, zoals veldkaarten ook naar de tractor gestuurd kunnen worden van een smart device of pc.

Als de eigenaar ervoor kiest toestemming te verlenen, kan hun dealer van STEYR ook tractoren in de gaten houden die uitgerust zijn met S-Fleet. Daardoor kan de dealer bijvoorbeeld vroege waarschuwingstekens van storingen ontdekken en servicetoegang op afstand leveren, met dank aan S-Fleet Remote Support. Met deze functie kunnen dealers indien nodig zelfs op afstand software-upgrades leveren. Bovendien kunnen ze de machinist in de cabine ondersteunen via de S-Fleet Remote View, die altijd en overal direct verbinding maakt met het Infomat 1200-scherm.Nieuwe comfort- en bedieningsniveaus

Vanuit de bestuurdersstoel, zorgt de nieuwe vormgeving ook voor een beter zicht. Het cabine-ontwerp met vier stijlen en panoramazicht, is uitgerust met grote ramen, verlaagde spatborden aan de achterkant, high-visibility dakluik en een voorruit uit één stuk met een gebogen rand aan de bovenkant en een 27% groter veeggebied door een lager gemonteerde ruitenwisser. Het zicht kan worden ondersteund door een ledweg- en werklampenpakket, met 14 lampen in het dak, vier aan de voorkant van de cabine, twee op de spatborden aan de achterkant en vier in de motorkap.

Een nieuw onder druk gezet klimaatsysteem is uitgerust met meer jaloezieën en een automatische zoneregeling. De geluidsniveaus zijn tot 66 decibels verlaagd, ondersteunt door premium automotive soft-interieurmaterialen. De nieuwe stoelen bevatten een gekoelde, verwarmde en draaibare rugleuning, en het comfort is verder verbeterd door een nieuw rijpedaal, voor een nauwkeurige controle van kruipsnelheid op het veld tot rijden over de weg. Er is ook meer ruimte en bergruimte, inclusief een koelbox onder de stoel, groot genoeg voor een lunchbox en twee flessen van 2 liter. De meerdere aansluitingen in de cabine ondersteunen connectiviteit, zowel voor werktuigbewaking als voor media.

De nieuwe Terrus CVT is verkrijgbaar in twee optiepakketten, naast de 'Custom'-modellen die op maat gemaakt kunnen worden in een typische uitvoering van STEYR, met 'à la carte'-eigenschappen tot exact afgestemd op de behoeften. Het eerste pakket 'Evolution' bevat onder andere een hydraulisch systeem van 165 of 220 l/min, een aftakas met vier toerentallen, een elektronische parkeerrem, luxe of actief luxe cabine-opties met airconditioning, passagiersstoel en cabinevering, voorasophanging, Easy Tronic II kopakkermanagement en automatische S-Guide geleidingsopties, plus ISOBUS klasse II of III opties. Het toppakket 'Excellence' biedt dezelfde opties, maar voegt daar nog premium luidsprekers aan toe, vijf elektrohydraulische regelventielen en een standaard Power Beyond-functie.

"Sinds 2015 is de Terrus CVT een groot succes voor ons in de sector van 250-300 pk," zegt Peter Friis, STEYR Head of Commercial Operations in Europa.
"Nu hebben we een nieuwe serie die ons zelfs verder brengt op het gebied van technologie, capaciteit en mogelijkheid." ​Opmerkingen aan redacteurs

STEYR staat al meer dan 70 jaar lang voor topkwaliteit in Oostenrijk en is gespecialiseerd in de bouw van tractoren volgens de strengste kwaliteitsnormen, comfort van topklasse en uitstekende doorverkoopwaarde. De modellen van STEYR zijn steeds indrukwekkend dankzij de technische innovaties en klantgerichte oplossingen. Dit garandeert een optimale productiviteit en zuinig verbruik in de landbouw, bosbouw en stedenbouw. Het netwerk van STEYR-dealers biedt optimale lokale ondersteuning aan alle klanten. STEYR is een merk van CNH Industrial nv, een toonaangevende wereldwijde fabrikant van investeringsgoederen, beursgenoteerd op de New York Stock Exchange (NYSE: CNHI) en op de Mercato Telematico Azionario op de Borsa Italiana (MI: CNHI). Meer informatie over CNH Industrial is online te vinden op www.cnhindustrial.com.
Dealer zoeken