MENU
St. Valentin · 05 oktober 2018

STEYR S – Brake: Gepatenteerd aanhangerremsysteem voor meer stabiliteit en veiligheid

De modellen STEYR 6185–6240 CVT zijn per direct verkrijgbaar met de optie S – Brake. Een toonaangevende oplossing die het “knikken” van het werktuig bij vertraging via de motor en transmissie verhindert en een goedkoop veiligheids-Plus die STEYR van de concurrentie onderscheidt. Binnenkort ook voor andere modellen van STEYR beschikbaar.

​​Naar aanleiding van het geïntroduceerde aanhangerremsysteem dit jaar op GaLaBau in Neurenberg, zorgt de STEYR S – Brake per direct op aanvraag bij de modellen STEYR 6185 CVT, 6200 CVT, 6220 CVT en 6240 CVT voor meer stabiliteit en veiligheid. Zowel bij transportritten over de weg als tijdens het gebruik op het veld en grasland kunnen werktuigen van de tractor en geremde aanhangerapparaten in kritieke situaties terechtkomen, als de tractor alleen vaart kan minderen door het gaspedaal of de multicontroller los te laten. De geactiveerde STEYR S – Brake zorgt er in deze gevallen automatisch voor dat de rem van het getrokken voertuig wordt bediend. Ongeacht of het een aanhanger, lader, balenpers of gierwagen betreft: met STEYR S – Brake blijft het werktuig “gestrekt” en veilig controleerbaar. 

“Met ons nieuw gepatenteerd aanhangerremsysteem STEYR S – Brake, hebben wij een unieke functie die ons van de concurrentie onderscheidt. Het systeem zorgt niet alleen voor meer veiligheid, maar zorgt er ook voor dat bestuurders zelfs onder zware omstandigheden ontspannen hun werk kunnen blijven doen“, zegt Hans-Werner Eder, verantwoordelijk voor de STEYR-productmarketing EMEA.

Automatisch veilig
De activering van de STEYR S – Brake vindt via de S – TECH 700-monitor plaats, maar kan ook tijdens het rijden op ieder gewenst moment worden toegepast. De activering wordt met een groen aanhangersymbool op het transmissiedisplay van de tractor weergegeven. De deactivering kan alleen bij stilstand worden uitgevoerd; op het display wordt dan een grijs aanhangersymbool weergegeven. Als de S – Brake-functie is geactiveerd, bewaakt en detecteert het systeem de actuele rijsituatie. Zodra de bestuurder de snelheid van de tractor via de multicontroller of het gaspedaal vermindert, berekent de S – Brake de voor de vertraging van de aanhanger benodigde remkracht. Daarvoor worden het koppel en de gegevens van de motorregeling, die via een vliegwielpositiesensor bij de transmissie-ingang zijn bepaald, actief geanalyseerd. Bij de toepassing van de overeenkomstige remdruk bij het getrokken voertuig, wordt de vertraging van de tractor en aanhanger in overeenstemming gebracht en het werktuig gestabiliseerd. De geactiveerde STEYR S – Brake grijpt tot een snelheid van 35 km/u in. Deze bovengrens is vastgelegd zodat de bestuurders de snelheid in het verkeer kunnen aanpassen zonder dat de rem van de aanhanger wordt geactiveerd. Als de S – Brake bij snelheden lager dan 35 km/u zeer vaak moet ingrijpen, wordt de bestuurder daarover middels een akoestisch en optisch signaal geïnformeerd. Bovendien wordt de rem alleen pulserend en telkens na 5 seconden met korte pauzes geactiveerd, om oververhitting en een afnemend remvermogen te voorkomen.

Gunstige optie: Voor nieuwe voertuigen en het achteraf inbouwen
De optie STEYR S – Brake is per direct voor nieuwe voertuigen van het model STEYR 6185 t/m 6240 CVT, die met een pneumatisch remsysteem zijn uitgerust, verkrijgbaar voor een prijs van 436 euro. Momenteel kunnen echter ook alle STEYR 6185 t/m 6240 CVT-modellen, die aan de European Tractor Mother Regulation voldoen, met de S–Brake worden uitgerust. Vanaf begin 2019 wordt de optionele S – Brake voor meerdere modellen van STEYR beschikbaar.​

Contacten

Opmerkingen aan redacteurs

STEYR staat al meer dan 70 jaar lang voor topkwaliteit in Oostenrijk en is gespecialiseerd in de bouw van tractoren volgens de strengste kwaliteitsnormen, comfort van topklasse en uitstekende doorverkoopwaarde. De modellen van STEYR zijn steeds indrukwekkend dankzij de technische innovaties en klantgerichte oplossingen. Dit garandeert een optimale productiviteit en zuinig verbruik in de landbouw, bosbouw en stedenbouw. Het netwerk van STEYR-dealers biedt optimale lokale ondersteuning aan alle klanten. STEYR is een merk van CNH Industrial nv, een toonaangevende wereldwijde fabrikant van investeringsgoederen, beursgenoteerd op de New York Stock Exchange (NYSE: CNHI) en op de Mercato Telematico Azionario op de Borsa Italiana (MI: CNHI). Meer informatie over CNH Industrial is online te vinden op www.cnhindustrial.com.
Dealer zoeken