MENU
St. Valentin · 21 januari 2020

STEYR-concept: Toekomstgericht tractorconcept op de ErlebnisBauernhof van de Internationale Grüne Woche 2020 (IGW) in Berlijn

Toekomstvisie STEYR-concept: Meer efficiëntie, hogere prestaties, maximale productiviteit, duurzame aandrijf-/hybride technologie voor nul-emissies (CO2) en 'geruisloze modes”(geen geluid) „op vraag“ / Virtueel kantoor met volledig geïntegreerde oplossingen voor precisielandbouw en connectiviteit / Beurshal 3.2, ErlebnisBauernhof, IGW, Berlijn

Het STEYR-concept, een visionaire tractorstudie, die voor het eerst werd gepresenteerd in november 2019, is nu te zien op de ErlebnisBauernhof in Hal 3.2 van de Internationale Grüne Woche 2020 in Berlijn. De toekomstvisie van STEYR, in samenwerking met FPT Industrial ontwikkeld, laat mogelijke antwoorden op verschillende agrarische, industriële en ecologische megatrends zien. Ook in de toekomst zullen tractoren de spil van de landbouwproductie blijven - maar ze moeten flexibeler, efficiënter en duurzamer worden.

„Met dit tractorconcept wil STEYR een antwoord geven op de vraag, hoe toekomstige uitdagingen overwonnen kunnen worden. De ErlebnisBauernhof, oftewel ervaringsboerderij, op de Internationale Grüne Woche laat bezoekers ontdekken hoe verantwoorde landbouw een positieve bijdrage levert aan de bescherming van het milieu en vormt zo een perfect podium voor het STEYR-concept. Ons doel is om ook in de toekomst boeren oplossingen te blijven bieden waarmee ze hun werktaken op efficiënte en duurzame wijze kunnen uitvoeren. Wij maken daarvoor gebruik van de modernste technologieën, zoals camera- en sensortechnologie, die zowel een locatiespecifiek als op behoeften gebaseerd beheer van middelen mogelijk maken. Op deze manier kan bijvoorbeeld worden bespaard op meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen. Hierdoor worden niet alleen de kosten voor de boer omlaag gebracht, maar wordt ook het milieu beschermd. En, ook belangrijk: Door de modulaire structuur biedt het STEYR-concept een platform waarmee alternatieve aandrijvingen in de toekomst eenvoudig kunnen worden geïntegreerd. Want met name in emissiegevoelige gebieden kan een tractor, die in een nul-emissie-modus kan werken, aanzienlijke voordelen bieden“ zo zegt Christian Huber, vicepresident Tractor Product Management, STEYR.

Hybride technologie verhoogt de efficiëntie en maakt een dubbele nul-emissie-rijmodus mogelijk
Het hart van het STEYR-concept is een modulaire hybride elektrische aandrijving. De aandrijving wordt verzorgd door 4 afzonderlijke wielnaafmotoren, die door zowel een elektrische generator als een 60 kWh-accu van energie worden voorzien. Deze wielmotoren kunnen absoluut onafhankelijk van elkaar en naar behoefte worden aangestuurd, waardoor het systeem bij iedere toepassing met maximale efficiëntie zal werken. Op het land wordt hierdoor de slip verminderd terwijl bij transportwerkzaamheden de voertuigstabiliteit wordt verhoogd. Zo wordt de bestuurder ontlast, terwijl tegelijkertijd de productiviteit omhoog gaat.

Bovendien biedt dit concept een puur elektrische bedrijfsmodus, waarin alleen de accu als energiebron wordt gebruikt. In deze modus is met het STEYR-concept een nul-emissie-rijmodus voor wat betreft de uitlaatgas- en de geluidsbelasting mogelijk. Dit maakt op de eerste plaats het werk eenvoudiger, bijvoorbeeld in stallen, bij gemeentelijke toepassingen of bij werkzaamheden of transporten door dorpen en steden.

Technologie van de volgende generatie
De cabine van het STEYR-concept biedt een virtueel kantoor met volledig geïntegreerde Precision Farming- en Farm Management-oplossingen, inclusief een drone die sensoren gebruikt om gegevens ten aanzien van de bodem en beschikbare middelen te registreren. Deze oplossingen verhogen het comfort, de productiviteit en de efficiëntie. Een lager geluidsniveau van de motor, een hoger rijcomfort en als gevolg hiervan minder vermoeidheidsverschijnselen, leveren duurzame gezondheidsvoordelen voor de bestuurder op. Tegelijkertijd wordt de kans op mogelijke uitval geminimaliseerd, omdat de aandrijflijn geen mechanische transmissie en hydraulische componenten meer bevat en het aantal bewegende delen dus aanzienlijk wordt verminderd. Een lager brandstofverbruik en de nul-emissie-modus bieden flexibelere gebruikstijden, wat onder meer voordelig kan zijn voor loonbedrijven bij aanbestedingen en contracten.

„Next Level“ tractor
Het STEYR-concept brengt een breed spectrum van nuttige elementen voor boeren, gemeenten en „Green Cities“ samen in een innovatief platformconcept. Hiertoe behoren kostenverlaging, meer comfort, flexibelere bedrijfstijden en een efficiënt tijdmanagement. „Voor ons is deze concepttractor veel meer dan een visionaire studie van de mogelijkheden: Het is een intelligent en zeer veelzijdig concept, dat door de combinatie van digitale tools en oplossingen de deur kan openzetten voor nieuwe dimensies op het gebied van efficiëntie, optimale krachtoverbrenging en duurzaamheid. – En dit geldt zowel voor gebruik op het land als in de bosbouw en voor gemeentelijke werkzaamheden." zo besluit Christian Huber.Contacten

Opmerkingen aan redacteurs

STEYR staat al meer dan 70 jaar lang voor topkwaliteit in Oostenrijk en is gespecialiseerd in de bouw van tractoren volgens de strengste kwaliteitsnormen, comfort van topklasse en uitstekende doorverkoopwaarde. De modellen van STEYR zijn steeds indrukwekkend dankzij de technische innovaties en klantgerichte oplossingen. Dit garandeert een optimale productiviteit en zuinig verbruik in de landbouw, bosbouw en stedenbouw. Het netwerk van STEYR-dealers biedt optimale lokale ondersteuning aan alle klanten. STEYR is een merk van CNH Industrial nv, een toonaangevende wereldwijde fabrikant van investeringsgoederen, beursgenoteerd op de New York Stock Exchange (NYSE: CNHI) en op de Mercato Telematico Azionario op de Borsa Italiana (MI: CNHI). Meer informatie over CNH Industrial is online te vinden op www.cnhindustrial.com.
Dealer zoeken