MENU
St. Valentin · 27 juli 2019

PROFI 6-CILINDER MET S-CONTROL 8™ VERVOLLEDIGT STEYR PROFI-SERIE

Veelzijdig vermogenspakket / Meest compacte 6-cilinder op de markt / Uitstekende wendbaarheid en optimale verhouding vermogen tot gewicht / Nieuwe, verbeterde S-CONTROL 8™ Powershift-transmissie / S-Stop II voor nauwkeurige en eenvoudige werkzaamheden met frontlader / Fronthef en -aftakas als optie, optionele frontlader

Met de introductie van de Profi 6-cilinder en de bijbehorende nieuwe en verbeterde 8-traps Powershift-transmissie, vervolledigt STEYR de befaamde Profi-serie. Deze serie, die al hoog aangeschreven staat in verband met haar bewezen veelzijdigheid en efficiëntie, is nu ook voorzien van een tractor met een opmerkelijke 6-cilindermotor: de 6,7-liter FPT-ECOTECH common-rail dieselmotor met turbocompressor, intercooler, HI-eSCR-uitlaattechnologie en Power Plus-motorvermogensmanagement levert een nominaal vermogen van 145 pk, en een maximaal vermogen van 158 pk, dat met Power Plus zelfs oploopt tot 175 pk. De zuinige FPT-motor levert een optimale verhouding van vermogen tot gewicht. Hierdoor staat de Profi 6-cilinder met S-CONTROL 8™, mede dankzij de uitstekende wendbaarheid, garant voor een maximale veelzijdigheid voor allerlei soorten veeleisende werkzaamheden in de landbouw, tuinbouw en tuinarchitectuur, bosbouw en gemeentewerken.

S-Control 8™: Kampioen efficiëntie 
STEYR-ingenieurs voorzagen de Profi 6-cilinder van een nieuwe en verbeterde 8-traps Powershift-transmissie, de meest efficiënte in haar klasse. De S-CONTROL™-versnellingsbak beschikt over een totaal van 24 versnellingen in drie groepen, voor zowel vooruit als achteruit, en bevat een reeks automatische functies, die niet alleen de tractor efficiënter maken, maar ook het bestuurderscomfort enorm verbeteren. Dankzij de grote overlappingen in de groepen hoeft er tijdens de werkzaamheden nauwelijks van groep te worden veranderd. Groep B kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor 4,3 tot 18,1 km/u, zonder tractie-onderbrekingen, en is ideaal voor de meeste werkzaamheden in het veld, op het weiland en met de frontlader. 

Een aantal van de unieke kenmerken van de S-CONTROL 8™-transmissie zijn een gaspedaal met kick-down-functie, voor situaties waarin snel maximaal vermogen vereist is, bijv. tijdens transportwerkzaamheden op steile hellingen. Een Powershuttle voorkomt aandrijvingsverliezen wanneer off-road van richting wordt veranderd, en S-Stop II maakt het stoppen voor kruisingen en tijdens werkzaamheden met de frontlader veel eenvoudiger: wanneer bijvoorbeeld voor kruisingen wordt gestopt of balen worden gestapeld, bedient S-Stop II automatisch de koppeling, wanneer de rem wordt gebruikt. De tractor rijdt langzaam verder, zodra de rem wordt losgelaten. Met deze functie kunnen bestuurders de tractor comfortabel en tot op de centimeter nauwkeurig besturen. 

Productiviteit en veelzijdigheid zijn fundamenteel
Met driepuntshef en vier elektronische schuifventielen aan de achterkant, drie centraal gemonteerde schuifventielen en op verzoek ook een fronthef, frontaftakas en frontlader is de STEYR Profi 6-cilinder met S-CONTROL 8™ een uiterst productieve en veelzijdige partner voor vele verschillende werkzaamheden. Quick Turn en Powershuttle zorgen voor optimaal gemak en comfort wanneer met een frontlader in kleine ruimtes wordt gewerkt. 

De uiterst comfortabele cabine biedt van beide kanten toegang en is voorzien van airconditioning, een elektrisch verstelbare MultiController-armleuning, een ontspannend laag geluidsniveau van slechts 69 dB(A) en uitstekend zicht rondom, inclusief zonnedak. Deze cabine is dus de ideale omgeving voor lange en productieve werkdagen. Dankzij de in de fabriek geïnstalleerde configuratie met de S-TECH-touchscreenmonitor, ISOBUS II, ISOBUS III, S-Guide en S-Turn verricht de STEYR Profi 6-cilinder alle werkzaamheden met evenveel gemak en precisie, en met een maximale automatisering. Maar niet alleen de cabine is comfortabel, de ophanging van de heavy-duty vooras biedt ook nog eens uitstekend rijcomfort en veiligheid, zowel op het land als op de weg.

Opmerkingen aan redacteurs

STEYR staat al meer dan 70 jaar lang voor topkwaliteit in Oostenrijk en is gespecialiseerd in de bouw van tractoren volgens de strengste kwaliteitsnormen, comfort van topklasse en uitstekende doorverkoopwaarde. De modellen van STEYR zijn steeds indrukwekkend dankzij de technische innovaties en klantgerichte oplossingen. Dit garandeert een optimale productiviteit en zuinig verbruik in de landbouw, bosbouw en stedenbouw. Het netwerk van STEYR-dealers biedt optimale lokale ondersteuning aan alle klanten. STEYR is een merk van CNH Industrial nv, een toonaangevende wereldwijde fabrikant van investeringsgoederen, beursgenoteerd op de New York Stock Exchange (NYSE: CNHI) en op de Mercato Telematico Azionario op de Borsa Italiana (MI: CNHI). Meer informatie over CNH Industrial is online te vinden op www.cnhindustrial.com.
Dealer zoeken