MENU
St. Valentin · 14 januari 2019

STEYR AGXTEND: Nieuwe precisielandbouwtechnologieën verbeteren de prestaties van S-TECH

Uitgebreide toegang tot verschillende innovatieve oplossingen voor precisielandbouw. Beslissende stap in de overgang van precisiegeleiding naar een volledig scala aan precisieoplossingen en aangesloten diensten. Eerste aanbod van vijf belangrijke producten. Verhoging van productiviteit en efficiëntie gedurende de complete gewascyclus

​​Met AGXTEND biedt STEYR haar klanten innovatieve en gebruikersvriendelijke toegang tot een assortiment van moderne, dynamische precisielandbouwtools. Het eerste aanbod omvat vijf nieuwe precisielandbouwproducten: de SoilXplorer bodemsensor of mapper, de NIRXact gewas-/mestsensor, de CropXplorer gewasbiomassasensor, de Xpower elektrische onkruidbestrijding en de FarmXtend IoT sensoromgeving. Deze innovatieve managementtools complementeren STEYR’s S-Tech serie van precisielandbouwtechnologieën en zorgen voor een verhoging van de productiviteit en efficiëntie gedurende de complete gewascyclus, met grote verbeteringen voor wat betreft de duurzaamheid als resultaat.

AGXTEND maakt optimaal gebruik van uiteenlopende precisielandbouwtechnologieën en Isobus-systemen. De mogelijkheden van het nieuwe systeem gaan veel verder dan die van de eerdere S-Tech-serie, waarbij de focus op precisiegeleidingsystemen lag, en omvatten een uitgebreide reeks van managementtools en -oplossingen, te gebruiken in combinatie met aangesloten diensten.

Op kennis gebaseerde beslissingen
SoilXplorer: De contactloze bodemsensor van de nieuwe SoilXplorer meet de geleiding van de bodem op vier verschillende dieptes, tot maximaal 115 cm. De sensor meet en registreert bodemheterogeneniteit, bodemtypes en bijbehorend watergehalte en genereert bodemkaarten. Tegelijkertijd worden de aanwezigheid en diepte van samengedrukte zones vastgesteld. Op deze manier kan van uniforme diepe grondbewerking naar een locatiespecifieke dieptevariatie worden omgeschakeld, waardoor brandstof en tijd worden bespaard en slijtage wordt verminderd. 

NIRXact gewas-/mestsensor: Het gebruik van deze op infraroodtechnologie gebaseerde sensor op een mesttank of meststrooier stelt boeren en loonwerkers in staat om de hoeveelheid stikstof, die op een bepaald veld wordt aangebracht, te controleren en aan te passen. Dit is beter voor het milieu en zorgt tegelijkertijd voor een verlaging van de mesttransportkosten. Ook kunnen boeren op grond van deze metingen de veevoerrantsoenen voor melk- en vleesvee aanpassen en kunnen loonwerkers hun diensten op basis van geoogste tonnen meten en in rekening brengen. 

CropXplorer gewasbiomassasensor: Twee uiterst nauwkeurige optische sensoren, die op de voorzijde van de tractor worden gemonteerd, meten de gewasbiomassa op het veld. Op basis van deze metingen en algoritmeberekeningen kunnen de benodigde stikstofhoeveelheden op het moment zelf worden vastgesteld en via Isobus worden overgedragen aan de strooier die achter de tractor is gemonteerd. Er kunnen zowel ISO-als niet-ISO machines worden gebruikt. Het eenvoudig in te stellen en te gebruiken systeem beschikt ook over een Kaartmodus + Overlay-modus, zodat opbrengstpotentieelkaarten kunnen worden gebruikt in combinatie met de feitelijke sensormetingen. 

Rekening houden met het milieu
Xpower elektrische onkruidbestrijding: De innovatieve Xpower elektrische onkruidbestrijding biedt een niet-chemisch alternatief voor chemische onkruidbestrijdingsmaatregelen. Het systeem vernietigt het onkruid met wortel en al, via direct plantcontact, en kan ook worden gebruikt voor loofdoding voorafgaand aan de oogst. Effecten worden binnen een paar uur zichtbaar. De werkbreedte ligt tussen de 1,2 en 3 meter. 

FarmXtend IoT sensoren: met een complete set van aangesloten veldsensoren kunnen boeren gegevens met betrekking tot de weersomstandigheden op het veld controleren en gerichte beslissingen nemen over activiteiten zoals het aanbrengen van gewasbeschermingsproducten. Met het aangesloten WeatherXact-weerstation, de regenmeter RainXact en SoilXact, verstrekt het systeem uitgebreide gegevens over de temperatuur en het vochtigheidsgehalte op 1 meter boven de grond en op de hoogte van het gewas, de neerslag en het vochtgehalte van de bodem en de temperatuur op verschillende dieptes. Anders dan bij vergelijkbare systemen, gebruikt de FarmXtend-app gegevens met betrekking tot temperatuur en vochtgehalte en krachtige algoritmes om ziektedruk te bepalen voor uiteenlopende gewassen, zodat de boeren de optimale tijdstippen voor het aanbrengen van gewasbeschermingsproducten kunnen bepalen.  

“We hebben bewust gekozen voor baanbrekende technologieën en dynamische precisielandbouwoplossingen van strategische partnerbedrijven om van AGXTEND een uiterst efficiënte managementtool te maken die veel verder gaat dan precisiegeleiding. De vijf nieuwe producten die bij de lancering beschikbaar zijn, zijn ontworpen om te helpen bij het nemen van beslissingen, op accuratere wijze gebruik te maken van de beschikbare middelen, zoals brandstof, voedingsmiddelen, gewasbeschermingsproducten, en van de beschikbare tijd, en om het meeste uit de gemeten gegevens te halen. En we zijn verheugd om aan te kondigen dat alle vijf de nieuwe S-Tech-producten met onmiddellijke ingang bij STEYR-dealers verkrijgbaar zijn”, aldus Maxime Rocaboy, verantwoordelijke bij STEYR voor S-Tech.

Contacten

Opmerkingen aan redacteurs

STEYR staat al meer dan 70 jaar lang voor topkwaliteit in Oostenrijk en is gespecialiseerd in de bouw van tractoren volgens de strengste kwaliteitsnormen, comfort van topklasse en uitstekende doorverkoopwaarde. De modellen van STEYR zijn steeds indrukwekkend dankzij de technische innovaties en klantgerichte oplossingen. Dit garandeert een optimale productiviteit en zuinig verbruik in de landbouw, bosbouw en stedenbouw. Het netwerk van STEYR-dealers biedt optimale lokale ondersteuning aan alle klanten. STEYR is een merk van CNH Industrial nv, een toonaangevende wereldwijde fabrikant van investeringsgoederen, beursgenoteerd op de New York Stock Exchange (NYSE: CNHI) en op de Mercato Telematico Azionario op de Borsa Italiana (MI: CNHI). Meer informatie over CNH Industrial is online te vinden op www.cnhindustrial.com.
Dealer zoeken