MENU
St Valentin · 09 mei 2018

TRAINING CAMP VAN STEYR VOOR 500 DEALERS.

Gedurende 10 weken kregen STEYR-dealers uit Europa, het Midden-Oosten en Afrika in Bratislava training over de nieuwste tractoren. Op een terrein van 500 hectare leerden ze de nieuwste functies van de Multi, Profi, CVT en Terrus kennen.

Het grootste Training Camp ooit gehouden.
Gedurende de tien weken durende training op een groot bedrijf in de buurt van Bratislava (Slowakije) stonden de vernieuwingen binnen de STEYR-series centraal. Bijna 500 dealers uit Europa, het Midden-Oosten en Afrika konden hier in een intensieve training de nieuwste functies van de Multi, Profi, CVT en Terrus tot in de kleinste details leren kennen. De deelnemers waren in kleine groepen verdeeld, zodat iedere dealer genoeg tijd had om zich vertrouwd te maken met de STEYR-tractoren.

Spannende nieuwtjes.
„De deelnemers aan het Camp hadden hele interessante dagen en vonden het geweldig om de nieuwe functies van de STEYR-tractoren te ontdekken. Het ging onder meer over de nieuwe S-Control-8-transmissie, S-Turn en S-Stop II voor de Profi, verbeterde rijgedrag op de weg voor de CVT en het nieuwe instapmodel in de klasse van het vlaggenschip, de 6250 Terrus“, aldus Training Manager Gavin Enrigth. 

De hoogste betrouwbaarheid met de Multi.
Dankzij de continue verbeteringen die het model de afgelopen zes jaar heeft ondergaan, is de veelzijdige STEYR Multi uiterst betrouwbaar. De eendelige panoramische voorruit zorgt voor optimaal zicht. De ruitenwisser werd op de huidige STEYR Multi nogmaals verbeterd en maakt de ruit over 235 graden schoon, voorheen waren het 200 graden. Dat is met name gunstig voor het zicht op het werktuig aan de voorkant. Nieuw is ook de universele houder voor mobiele telefoons, smartphones en kleine tablets. Deze wordt ofwel rechtstreeks op het frame van de cabine gemonteerd ofwel – indien aanwezig – op de monitorsteun.

Machine van het jaar: Profi.
Dankzij de nieuwe S-Control-8-transmissie verbruikt de STEYR 4145 Profi in de DLG-PowerMix slechts 258 g/kWh en is daarmee veruit de zuinigste tractor van zijn klasse. Dit heeft hem de titel „Machine van het jaar 2018“ opgeleverd. Deze innovatieve 8-voudige versnellingsbak biedt in totaal 24 versnellingen in 3 groepen, zowel vooruit als achteruit. Op het veld schakelt de transmissie automatisch door alle 8 de versnellingen en wisselt ook zelfstandig tussen de groepen A en B. In het wegverkeer schakelt de transmissie automatisch door de in totaal 16 versnellingen van de groepen B en C. De dealers hebben ook kennis gemaakt met de nieuwe functies S-Stop II, waarmee de tractor tot op de centimeter nauwkeurig met het rempedaal kan worden bestuurd, Quick Turn II, waarmee de stuurwieloverbrenging kan worden veranderd en S-Turn, waarmee de Profi aan het eind van het veld automatisch keert.

Betere hantering en totaalgewicht voor de CVT.
De nieuwe, verbeterde vooras van de STEYR CVT zorgt voor een aanzienlijk beter rijgedrag op de weg en dus voor meer veiligheid bij transportwerkzaamheden en tijdens de rit naar de plaats van gebruik. Het maximaal toegestane totaalgewicht is bij de nieuwe CVT met een ton gestegen. Met Quick Turn II kan de overbrengingssnelheid van de sturing worden ingesteld. Nieuw zijn ook de drie vrij configureerbare knoppen van de Multicontroller.

Zescilinder voor de Terrus.
Met de 6250 Terrus CVT biedt STEYR een nieuw instapmodel in de klasse van zijn paradepaardje. De 6-cilinder-motor met nominaal vermogen van 250 pk produceert indien vereist maximaal 273 pk. De hoogperformante uitlaatrem zorgt, in combinatie met de variabele omkeerventilator, voor 40 procent meer remvermogen. Daardoor wordt de slijtage van de remmen verminderd. De ventilator maakt het mogelijk de richting van de luchtstroom om te keren en kan in het Easytronic-kopakkermanagement worden geprogrammeerd. Zo wordt bij iedere keermanoeuvre automatisch het vuil naar buiten geblazen en wordt het ventilatierooster gereinigd.

Dealers achter het stuur.
De inspanningen die nodig zijn geweest om dit trainingskamp te organiseren lijken op het eerste gezicht enorm, maar waren noodzakelijk, zo legt Training Manager Gavin Enrigth uit: „Dit soort training is voor STEYR-dealers absoluut van belang om hun voorsprong op de concurrentie veilig te stellen. Vandaag de dag moet elke dealer voortdurend op de hoogte blijven van alle innovaties en ontwikkelingen, zowel in de theorie als in de praktijk. Dit Training Camp bood beiden. Voor de dealers was het een unieke gelegenheid om achter het stuur van de nieuwste machines te kruipen en hun kennis op het veld toe te passen – iets wat geen enkele verkoper zou mogen nalaten. Van deze ervaring profiteren natuurlijk ook de klanten van STEYR, die dankzij deze training op nog betere adviezen kunnen rekenen.“​

Contacten

Opmerkingen aan redacteurs

STEYR staat al meer dan 70 jaar lang voor topkwaliteit in Oostenrijk en is gespecialiseerd in de bouw van tractoren volgens de strengste kwaliteitsnormen, comfort van topklasse en uitstekende doorverkoopwaarde. De modellen van STEYR zijn steeds indrukwekkend dankzij de technische innovaties en klantgerichte oplossingen. Dit garandeert een optimale productiviteit en zuinig verbruik in de landbouw, bosbouw en stedenbouw. Het netwerk van STEYR-dealers biedt optimale lokale ondersteuning aan alle klanten. STEYR is een merk van CNH Industrial nv, een toonaangevende wereldwijde fabrikant van investeringsgoederen, beursgenoteerd op de New York Stock Exchange (NYSE: CNHI) en op de Mercato Telematico Azionario op de Borsa Italiana (MI: CNHI). Meer informatie over CNH Industrial is online te vinden op www.cnhindustrial.com.
Dealer zoeken