MENU
St. Valentin · 13 februari 2018

STEYR ZET ZICH IN VOOR ONFORTUINLIJKE TSJECHISCHE LANDBOUWER

Toen de familie Pařil op zoek ging naar een nieuwe tractor voor hun biologische gemengde landbouwbedrijf in de Tsjechische Drahanské-hooglanden, bleek dat slechts één fabrikant aan hun ongewone vereiste kon voldoen. Deze vereiste was dat de tractor een bedieningsjoystick aan de linkerkant moest hebben.

Kort ervoor was Marek Pařil, de zoon van de eigenaar van het landbouwbedrijf, bij een tragisch ongeval zijn rechter arm kwijtgeraakt. “Door het letsel dat Marek had opgelopen, was het absoluut onmogelijk voor hem om met een tractor te werken, en onze eis was dus eenvoudig: wie een tractor kon leveren waarmee Marek weer kon werken, zelfs met zijn handicap, zou winnen", aldus Antonín Pařil. Dankzij de inspanningen van Stanislav Sychra, regionale STEYR-verkoper bij Navos Farm Technic, kwam er een speciale PROFI 4130 met continu variabele transmissie op de boerderij.

‘We hebben gekozen voor een tractor van de PROFI-serie omdat we een veelzijdige tractor wilden voor de boerderij, die gebruikt zou kunnen worden voor grondbewerking en zaaien, maar ook voor maaien en oogsten van grasland. Deze eigenschappen en zijn prestaties maken de PROFI 4130 CVT tot de ideale aanvulling op ons machinepark. Bij onze keuze speelde ook het bedieningsgemak een grote rol en daarom hebben we gekozen voor een tractor met CVT-transmissie, die eenvoudig te bedienen is en over een aantal veiligheidsfuncties beschikt,” voegt Antonín hieraan toe.

De aanpassing werd gedaan door Kneidinger1880, een partner waar STEYR al langer mee samenwerkt, gevestigd in Altenfelden, op ongeveer 60 kilometer van de STEYR-fabriek in St Valentin.  Het bedrijf produceert al sinds1998 aanpassingen voor achteruit-aandrijving voor STEYR en is dus zeer goed bekend met de cabines van STEYR en hun mechanische en elektrische indeling. “Voor de aanpassing hebben we een speciale houder voor de armleuning gebouwd,” zo zegt Hermann Höfler, Managing Director van Kneidinger1880, “en daarnaast moesten we ook de oorspronkelijke stoelplaat wijzigen. Ook monteerden we de bedrading van ons systeem voor achteruit-aandrijving en verplaatsten we de aftakasschakelaars.”

Terug op de boerderij van Pařil, waar de PROFI aan het werk wordt gezet met een schijfmaaier aan de achterzijde, een zaaimachine van drie meter of een ploeg met vier voren. Het landbouwbedrijf houdt zich bezig met het biologisch verbouwen van tarwe, gerst, aardappelen, bieten en kruiden, op ongeveer 60 hectare landbouwgrond. Een gedeelte hiervan is grasland, dat wordt gebruikt voor hooi en silage voor hun Merino-schapen geiten en Jersey- en Limousine-koeien.

“Onze PROFI is voor ons meer dan gewoon een machine, we beschouwen hem eerder als een lid van onze familie. We hebben gekozen voor de tractor die wij wilden hebben, alhoewel niemand in onze streek enige ervaring had met dit merk. De verandering baarde ons absoluut geen zorgen. We vinden het prettig om anders te zijn dan de anderen - en we hebben er goed aan gedaan. Wij stellen enorm op prijs wat het STEYR-team voor ons heeft gedaan,’ aldus de familie.

Contacten

Opmerkingen aan redacteurs

STEYR staat al meer dan 70 jaar lang voor topkwaliteit in Oostenrijk en is gespecialiseerd in de bouw van tractoren volgens de strengste kwaliteitsnormen, comfort van topklasse en uitstekende doorverkoopwaarde. De modellen van STEYR zijn steeds indrukwekkend dankzij de technische innovaties en klantgerichte oplossingen. Dit garandeert een optimale productiviteit en zuinig verbruik in de landbouw, bosbouw en stedenbouw. Het netwerk van STEYR-dealers biedt optimale lokale ondersteuning aan alle klanten. STEYR is een merk van CNH Industrial nv, een toonaangevende wereldwijde fabrikant van investeringsgoederen, beursgenoteerd op de New York Stock Exchange (NYSE: CNHI) en op de Mercato Telematico Azionario op de Borsa Italiana (MI: CNHI). Meer informatie over CNH Industrial is online te vinden op www.cnhindustrial.com.
Dealer zoeken