MENU
St. Valentin · 17 januari 2020

STEYR presenteert „intelligent“ wiel tijdens de Internationale Grüne Woche: Bodembescherming met ultrasone sensor

Intelligent wiel voor meer bodembescherming / Geoptimaliseerde bandenspanning dankzij een ultrasone sensor / Minder druk op de bodem en verbeterde duurzaamheid / STEYR werkt samen met BMBF-project SoilAssist. Het wiel wordt gepresenteerd in hal 23 van de Internationale Grüne Woche

Als samenwerkingspartner van het BMBF-project SoilAssist zet STEYR zich er samen met andere bedrijven voor in om voor de landbouw gebruikte gronden te beschermen. Initiatiefnemer van het project is het Thünen-instituut, dat naast banden- en wielenspecialist Grasdorf GmbH en TerraCare, een bedrijf dat is gespecialiseerd in systemen voor regeling van de bandenspanning, ook STEYR Traktoren heeft gevraagd om partner te worden. De focus van het project ligt onder meer op het zogeheten „intelligente“ wiel: door middel van een ultrasone sensor wordt de afstand tussen velg en grond gemeten. Op basis hiervan kunnen de maximaal toelaatbare banddoorbuiging, de bandenspanning die daarvoor nodig is en daarmee het contactoppervlak met de grond worden geoptimaliseerd, zodat de grond zo goed mogelijk wordt beschermd. Schade aan de band door een te sterke doorbuiging en daaruit voortvloeiende oververhitting worden vermeden; dit komt ook de levensduur van de banden ten goede.

Gedurende dit project willen de samenwerkingspartners werken aan een tractor-wiel-combinatie die zelfstandig werk- en belastingssituaties herkent en automatisch de best mogelijke bandenspanning selecteert en instelt. Het ontlasten van de bestuurder van het nemen van dergelijke beslissingen en het automatische proces zijn bedoeld om een significante verbetering in duurzame bodembescherming te bewerkstelligen, terwijl slip en brandstofverbruik tot het minimum worden beperkt. Het intelligente wiel wordt tentoongesteld in hal 23 van de Internationale Grüne Woche (IGW) in Berlijn.

„We zijn blij dat ook dit project ons in staat stelt verdere stappen in de richting van een duurzaam beheer van de bodem te zetten. Wij willen dit project samen met onze samenwerkingspartners voortzetten en ons daarbij richten op bodembescherming en een beheer van de bodem dat hulpbronnen uitspaart“, aldus Hans-Werner Eder, product marketing manager bij STEYR.Contacten

Opmerkingen aan redacteurs

STEYR staat al meer dan 70 jaar lang voor topkwaliteit in Oostenrijk en is gespecialiseerd in de bouw van tractoren volgens de strengste kwaliteitsnormen, comfort van topklasse en uitstekende doorverkoopwaarde. De modellen van STEYR zijn steeds indrukwekkend dankzij de technische innovaties en klantgerichte oplossingen. Dit garandeert een optimale productiviteit en zuinig verbruik in de landbouw, bosbouw en stedenbouw. Het netwerk van STEYR-dealers biedt optimale lokale ondersteuning aan alle klanten. STEYR is een merk van CNH Industrial nv, een toonaangevende wereldwijde fabrikant van investeringsgoederen, beursgenoteerd op de New York Stock Exchange (NYSE: CNHI) en op de Mercato Telematico Azionario op de Borsa Italiana (MI: CNHI). Meer informatie over CNH Industrial is online te vinden op www.cnhindustrial.com.
Dealer zoeken