MENU

STEYR Konzept

Aan welke eisen moet een tractor in de toekomst voldoen?

Samen met FPT Industrial hebben wij ons deze vraag gesteld en het STEYR-concept ontwikkeld. Innovatieve technologieën worden op een geheel nieuwe wijze met elkaar gecombineerd, waardoor een milieuvriendelijk, maar tegelijkertijd efficiënt en vooral functioneel tractorconcept wordt geboden.

Het concept draait om een modulaire hybride elektrische aandrijving, bestaande uit een verbrandingsmotor, een wisselstroomdynamo en verschillende elektromotoren. Zorgvuldig geselecteerde componenten maken een compact machine-ontwerp en een optimaal overzicht mogelijk.

Dit concept biedt landbouwers in de toekomst daarom tal van voordelen, zoals meer rijcomfort, meer flexibiliteit en toepassingsmogelijkheden, maar ook ongekende prestaties op het veld en op de weg.

Hybride technologie van STEYR

Alle elektromotoren zijn in het STEYR-concept zo met elkaar gekoppeld, dat de kracht altijd daar wordt ingezet waar deze overeenkomstig de toepassing nodig is.
 
Een eTorque-Boost, gevoed door een centrale accu, levert bij vermogenspieken extra energie. Het resultaat van dit systeem is een uitermate efficiënte, traploze elektrische aandrijving. Een mechanische transmissie en hydraulische componenten in de aandrijflijn worden daardoor overbodig. Dit resulteert in minder bewegende delen, een optimale energiestroom en lagere vermogens- en energieverliezen.

Het hydraulische systeem van de tractor en de aftakas worden elektrisch aangedreven, en de aftakas kan op variabele toerentallen draaien en ook omkeren. Voor op elektriciteit werkende werktuigen zijn er aansluitingen van 700V en 48V aanwezig.

Een ander voordeel van elektromotoren is de mogelijkheid om energie terug te winnen en op te slaan, bijvoorbeeld bij heuvelafwaarts rijden. Opladen aan het stopcontact behoort ook tot de mogelijkheden.

Elektrische wielnaafmotoren voor perfecte aandrijving van de afzonderlijke wielen

De intelligente vierwielaandrijving van de concepttractor zorgt voor optimale vermogensoverdracht. Afhankelijk van de vereisten worden de vier elektrische wielnaafmotoren door de accu of de wisselstroomdynamo van energie voorzien. De individuele aansturing maakt een hoge tractie en nauwkeurig stuurgedrag mogelijk. 

Dubbele nul-emissie-rijmodus

In de puur elektrische aandrijving is met het STEYR-concept een nul-emissie-rijmodus mogelijk, zowel t.a.v de uitlaatgas- als de geluidsbelasting. De tractor, of deze nu voor de landbouw of in gemeentelijke diensten wordt gebruikt, kan daardoor probleemloos in milieugevoelige gebieden, zoals binnen de bebouwde kom, in de buurt van een woningen, in stallen of broeikassen worden ingezet. Het STEYR-concept wordt gekenmerkt door onbeperkte inzetbeschikbaarheid.

Een geweldige rijervaring en het hoogste rijcomfort

Het innovatieve tractorconcept waarin de allermodernste technologieën worden samengebracht, maakt een ongekende rijervaring mogelijk.
Het onmiddellijk beschikbare koppel zorgt voor snelle respons en daardoor verandert het rijgedrag aanzienlijk. Het zwaartepunt werd dichter naar de grond verplaatst, voor meer stabiliteit, en de vierwielsturing en de mogelijkheid om de wielen op verschillende snelheden te laten draaien, zorgen voor een nauwere draaicirkel. Het lage geluidsniveau en de unieke enkele wielophanging zorgen voor extra comfort. Het nieuwe cabineconcept, met ruim bemeten glasoppervlakken en geïntegreerde camera's, zorgt voor optimaal zicht in alle richtingen en dus voor meer veiligheid.

Een nieuwe opvatting van Precision Farming

Ook met betrekking tot de precisielandbouw-uitvoering loopt het STEYR-concept voorop met nieuwe oplossingen. Een met plantsensoren uitgeruste drone, die tijdens werkzaamheden op het veld voor de tractor uitvliegt, levert realtime gegevens.
Op deze concepttractor wordt voor het eerst een digitaal kantoor (Farm Office) gebruikt, bediend via een geïntegreerd display in het rechter zijvenster,dat het mogelijk maakt het landbouwbedrijf vanaf de tractor te beheren (Farm Management). Een naar voren gericht heads-up display projecteert alle belangrijke machinegegevens in het gezichtsveld van de bestuurder.

Dealer zoeken