MENU
St. Valentin · 17 mei 2018

STEYR GEMEENTETRACTOREN, TECHNOLOGIE OP HET HOOGSTE NIVEAU OP DE GROßGLOCKNER

De Großglockner Hochalpenstraße is één van de toeristische hoogtepunten van Oostenrijk. Maar wie tot de top wil bereiken, moet eerst wachten tot de uitgebreide sneeuwruimwerkzaamheden in mei tot een eind zijn gebracht. Voor STEYR het perfecte terrein om de unieke prestaties van de STEYR gemeentetractoren van 56 tot 300 pk te demonstreren.

Hier worden legendes geboren.
De Großglockner Hochalpenstraße voert over het hoogste bergmassief in Oostenrijk, tot een hoogte van 2.500 m boven de zeespiegel. Vanaf de weg heeft men steeds uitzicht op de berg, die met zijn 3798 m de hoogste van het land is. Geen wonder dat de weg over de pas, die in 1935 werd geopend, vanaf het begin een toeristische trekpleister was. Vandaag de dag behoort de weg tot de top 3 van de bezienswaardigheden. De in totaal 48 km lange weg over de pas voert met 36 bochten tot diep in het hart van het grootste nationale park van Oostenrijk, met een grondgebebied van 1.800 km² dat zich uitstrekt tot de provincies Salzburg, Tirol en Karinthië. Bij wielerwedstrijden werden hier legendes geboren en ook de technologie moet legendarische prestaties leveren. Sneeuwhoogtes van meer dan tien meter zijn geen uitzondering, het record ligt bij 21 meter in het jaar 1953. Sinds 1954 graven speciaal ontworpen sneeuwfrezen/blazers zich in het voorjaar door de sneeuwbergen heen, zodat de weg in mei vrijgegeven kan worden. Elk jaar ondersteunt STEYR de sneeuwruimwerkzaamheden op de Großglockner met sneeuwfrezen en tractoren.

Voor alle werktaken de juiste keuze.
Bij dit evenement voor STEYR gemeentetractoren in de derde week van mei, kan de STEYR Terrus 6300 al zijn 313 pk goed gebruiken om zich met de frees een weg te banen door de metershoge sneeuwbanken. Zo verschillend als de omstandigheden in het Alpengebied zijn, zo divers zijn ook de vereisten voor elke afzonderlijke gemeente. De tractoren moeten het hele jaar door inzetbaar zijn en als veelzijdige, efficiënte werktuigdragers kunnen dienen – de nieuwe STEYR-gemeentetractoren voldoen aan deze vereisten en bieden op maat gemaakte machines voor alle toepassingen.

De nieuwe S-Control-8-transmissie op de STEYR Profi, die hem de titel „Machine van het jaar 2018“ opleverde, biedt baanbrekende transmissiefuncties in combinatie met een ongekend zuinig verbruik. En de nieuwe STEYR Kompakt-HD-serie met versterkte assen maakt ook de kleinste STEYR-tractoren geschikt voor de zwaarste gemeentelijke toepassingen. Alle STEYR-gemeentetractoren, van 56 tot 300 pk hebben het standaard chassis voor gemeentelijke toepassingen met EURO-III-systeemadapter gemeen, waarmee het omwisselen tussen verschillende werktuigen snel en eenvoudig verloopt.

Contacten

Opmerkingen aan redacteurs

STEYR staat al meer dan 70 jaar lang voor topkwaliteit in Oostenrijk en is gespecialiseerd in de bouw van tractoren volgens de strengste kwaliteitsnormen, comfort van topklasse en uitstekende doorverkoopwaarde. De modellen van STEYR zijn steeds indrukwekkend dankzij de technische innovaties en klantgerichte oplossingen. Dit garandeert een optimale productiviteit en zuinig verbruik in de landbouw, bosbouw en stedenbouw. Het netwerk van STEYR-dealers biedt optimale lokale ondersteuning aan alle klanten. STEYR is een merk van CNH Industrial nv, een toonaangevende wereldwijde fabrikant van investeringsgoederen, beursgenoteerd op de New York Stock Exchange (NYSE: CNHI) en op de Mercato Telematico Azionario op de Borsa Italiana (MI: CNHI). Meer informatie over CNH Industrial is online te vinden op www.cnhindustrial.com.
Dealer zoeken